Veel gestelde vragen

Veel gestelde vragen

Wij zetten op verzoek van onze bezoekers graag vraag en antwoord bij elkaar.
Staat jouw vraag er niet tussen laat ons dan snel via het “contact” formulier weten wat de vraag is.Ja, iedereen die binnen 15 minuten van de rijschool woont kan thuis starten. Woon je net iets verder weg en wil je toch graag bij ons lessen. Dan kunnen we natuurlijk ook een startplek afspreken die wel binnen de 15 minuten ligt.

In de leswagen mag niet gerookt worden. Mocht je toch echt nicotine gebrek hebben kunnen we natuurlijk altijd even de auto parkeren. En terwijl je dan je sigaret rookt valt er vast nog wel iets te bespreken.

Door kwaliteit te leveren hopen wij van wel. Als wij samen met de leerling er hard aan werken om alles goed aan te leren, de leerling het naar zijn zin heeft en ook nog de kans krijgt om zijn of haar vragen te stellen. Dan moet dat uiteindelijk opleveren dat je niet meer lest dan dat nodig is. En lessen besparen is geld besparen.

Je doet examen in de leswagen van onze rijschool.

Het CBR heeft door heel Nederland examenplaatsen. De B examens zijn bij ons in: Assen en Leusden

Betalen kan op meerdere manieren.
1. Contant betalen aan het eind van iedere rijles.
2. Overmaken via internetbankieren op de dag van je rijles.
3. Vooraf betalen via een pakket.

Als je drie dagen voor je rijles netjes belt om je les te verplaatsen is dit wanneer dit niet al te vaak voor komt geen enkel probleem.
Bel je twee dagen voor je les dan zullen we altijd ons best doen het op te lossen door bijvoorbeeld een andere leerling te vragen of deze wil ruilen.
Daarnaast zijn er ook redenen waarvoor we natuurlijk altijd begrip hebben.
Zolang je open en eerlijk naar ons toe bent worden er eigenlijk nooit kosten in rekening gebracht voor verplaatsen van een les.

In goed overleg is dit zeker mogelijk. Voor jou als cursist een gezonde spanning wanneer je ouders / voogd meekijken. En wie weet steken ze zelf ook nog iets op van de rijles.

Het aantal lessen is per persoon anders. De ene persoon is de andere nu eenmaal niet. Sommigen halen hun rijbewijs in 20 uur en anderen in 50uur. Een exact aantal kunnen we niet voorspellen. Ga er gewoon van uit dat je tussen de 30 en 40 uur nodig hebt.

Voordat wij het rijexamen voor jou gaan aanvragen moet jij daar eerst toestemming voor geven. Dat doe je met een machtiging. De voordelen van de machtiging zijn:


Je adresgegevens zijn automatisch beschikbaar voor ons in het reserveringssysteem van het CBR. Je ontvangt meteen een e-mail als wij het examen voor je hebben gereserveerd.
Je ontvangt meteen een e-mail ter bevestiging van de machtiging.
Je ontvangt meteen een e-mail als we het examen eventueel voor je hebben verschoven of afgezegd.


De machtiging blijft overigens geldig tot je bent geslaagd. Om te kunnen machtigen heb je één van de volgende rijschoolcodes nodig:


Code van Wim van Essen: 6448W1
Code van Arne van Essen: 5049U8


LET OP: Dit werkt niet in Google Chrome
Machtigen is heel makkelijk en gaat als volgt: